چرا کودکان اسباب بازی‌ های خود را خراب می‌کنند؟

چرا کودکان اسباب بازی‌ های خود را خراب می‌کنند؟
شکستن، پرت کردن یا خراب کردن اسباب بازی از جمله مواردیست که والدین از آن شکایت دارند .از دیدگاه روانشناسان هر رفتاری مثبت یا منفی در کودکان عللی دارد که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت

یکی از مهمترین مشکلاتی که اکثر والدین با آن دست و پنجه نرم می کنند، خراب کردن اسباب بازی در کودکان است. در صورتی که شما نیز از خراب کردن اسباب بازی توسط کودک خود خسته شده اید و به دنبال پیدا کردن دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند، هستید، این مقاله مخصوص شماست. زیرا قرار است در این مطلب درباره علل روانشناسی خراب کردن اسباب بازی و یا شکستن اسباب بازی توسط کودکان صحبت کنیم و همچنین به ارائه راه حل هایی اساسی و مفید برای رفع این مشکل بپردازیم. پس تا پایان مقاله با ما باشید.

خراب کردن اسباب بازی در کودکان

شکستن اسباب بازی توسط کودکان یکی از چالش‌ هایی است که بسیاری از پدر و مادرها با آن مواجه هستند. در واقع می‌ توان گفت که خراب کردن اسباب بازی در کودکان راهی برای مقابله است. یعنی آنها نمی‌ توانند با ناامیدی‌ ها و احساسات شدید خود کنار بیایند و با تخریب اسباب‌بازی‌ هایشان به‌نوعی رهایی می‌ رسند که باعث می‌ شود احساس بهتری داشته باشند. این رفتار حتی تا سن ۴ و ۵ سالگی که بسیاری از بچه‌ ها نمی‌ دانند چگونه احساسات خود را به‌ درستی نشان دهند، کاملاً طبیعی است. اما به طور کلی، اگر این رویه تا سن بزرگسالی کودک شما ادامه‌ دار شود، می‌ تواند عواقب خوبی نداشته باشد. به همین خاطر باید جدی گرفته شود. ما در این مطلب در موردعلل روانشناسی خراب کردن اسباب بازی و راهکارهای مقابله با این کارصحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

اصلی ترین دلایل خراب کردن و شکستن اسباب بازی توسط کودکان

هر رفتاری یک دلیلی دارد. پرت کردن و شکستن اسباب بازی توسط کودکان هم دلایل خاص خودش را دارد که در زیر به آنها اشاره می‌ کنیم.

باید دلیل اصلی پرت کردن، خراب کردن و شکستن اسباب بازی توسط کودکان را بررسی کرد
باید دلیل اصلی پرت کردن، خراب کردن و شکستن اسباب بازی توسط کودکان را بررسی کرد

در ادامه به توضیح درباره خراب کردن اسباب بازی در کودکان پرداختیم.

  • بچه‌ ها کنجکاو هستند و می‌ خواهند محیط خود را کشف کنند

بچه‌ ها به طور طبیعی کنجکاو هستند و می‌ خواهند محیط اطراف خود را کشف کنند. وقتی بچه ها عروسکیا بقیه اسباب بازی‌ های خود را خراب می‌ کنند، به این دلیل نیست که آنها بد یا شیطان هستند. بلکه؛ به این دلیل است که آنها به آن اسباب بازی علاقه‌ مند هستند و می‌ خواهند در مورد آن بیشتر بدانند. این باعث می‌ شود که آنها قطعات اسباب بازی خود را از هم جدا کنند، یا مثلاً صفحاتی را از کتاب‌ هایشان برای تماشای بهتر پاره کنند. پس می توان گفت یکی از اصلی ترین دلایل خراب کردن اسباب بازی در کودکان، ارضای حس کنجکاوی کودک است.

  • بچه‌ها ممکن است به دلیل استرس یا اضطراب اسباب بازی‌ هایشان را خراب کنند

بچه‌ ها وقتی تحت استرس یا اضطراب زیادی هستند، تمایل دارند چیزها را بشکنند. همین‌ طور این احتمال وجود دارد که خراب کردن اسباب بازی توسط کودک نشانه این موضوع باشد که باید به کودک توجه بیشتری داشته باشید؛ بنابراین به‌ عنوان والدین، مهم است که با شناخت علائم استرس و اضطراب در کودک خود، مشکل آن را حل کنید.

دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند ممکن است استرس کودک باشد

خب مشخص شد که دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند، ممکن است استرس و تنش کودک باشد.

  • خراب کردن اسباب بازی توسط بچه‌ ها مرحله‌ ای از رشد است

برخلاف تصور رایج، اکثر بچه‌ هایی که اسباب بازی‌ های خود را می‌ شکنند، این کار را به این دلیل انجام می‌ دهند که از آن لذت می‌ برند، نه به این دلیل که می‌ خواهند مخرب باشند. در واقع، این ویژگی رفتاری را می‌ توان در مراحل رشد آنها جستجو کرد. به‌خاطر داشته باشید که احتمالاً این مرحله فقط مرحله‌ ای است که آنها در حال گذراندن آن هستند. پس شناسایی دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند، اولین قدم برای مقابله با چنین رفتارهای خرابکارانه ای است.

دیدگاه روانشناسان درباره دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند 

به گفته روانشناسان استرس، کشف‌ کردن، و دایره لغات محدود برای ابراز احساسات، می‌ تواند از علل روانشناسی خراب کردن اسباب بازی توسط کودکان باشد. به طور مثال، گاهی اوقات شکستن و پرت کردن اسباب بازی توسط کودکان به‌ عنوان راهی برای برقراری ارتباط با چیزی است که نمی‌توانند در کلمات بیان کنند.

محدود بودن دایره لغات، مهمترین دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند است

بنابراین، دفعه بعد وقتی فرزندتان اسباب‌ بازی‌ ای را می‌ شکند یا بداخلاقی می‌ کند، سعی کنید آنها را درک کنید. پس با آنها صحبت کنید تا بفهمید چه اتفاقی در حال رخ‌ دادن است و ببینید آیا می‌ توانید به آنها کمک کنید. شناخت دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند، راهی برای کنترل احساسات منفی کودکان و پیشگیری از شکستن اسباب بازی توسط کودکان شود.

رفتارهای والدین در خراب کردن یا شکستن اسباب بازی توسط کودکان

وقتی کودکی یک رفتاری، چه درست و چه اشتباه انجام می‌ دهد، برای اینکه آن رفتار ادامه داشته باشد یا قطع شود بستگی به‌ عکس العمل دیگران بخصوص پدر و مادر دارد. این عکس‌ العمل می‌ تواند مثبت یا منفی باشد. در زیر به بایدها و نبایدهای رفتاری پدر و مادرها در برابر شکستن اسباب بازی توسط کودکان اشاره می‌ کنیم.

رفتارهای نامناسب والدین شامل:

  1. بیش از حد واکنش نشان ندهید: اگر فرزندتان چیزی را شکست، خودتان عصبانی نشوید. ممکن است ناامید شوید، اما عصبانیت شما به او می‌ گوید که شما بیشتر به آن اسباب بازی اهمیت می‌ دهید تا فرزندتان.
  2. اسباب بازی‌ های شکسته را جایگزین نکنید: اگر کودک شما عمداً یکی از اسباب بازی‌ های خود را شکست، آن را تعویض نکنید. اگر بداند که اسباب بازی جدیدی به طور جادویی ظاهر می‌ شود، یاد نمی‌ گیرد که از اسباب‌ بازی‌ هایی که دارد مراقبت کند.

 رفتارهایی که والدین باید انجام دهند شامل:

  • برای کودکتان یک قانون بسازید و بر بازی او نظارت کنید:برای جلوگیری از شکستن اسباب بازی توسط کودکان، با حضور در کنار بچه‌ ها می‌ توانید بازی کودکتان را به فعالیت‌ های ملایم‌ تر هدایت کنید و او را از تخریب اسباب‌ بازی‌ ها منع کنید. مثلاً در مورد ماشین‌ های اسباب بازی، قانون وضع کنید. یعنی به فرزندتان بگویید قانون این است که نباید ماشین‌ ها را در گوشه اتاق یا در سبد پرت کند و فقط می‌ تواند آنها را بعد از بازی در قفسه مخصوص به ماشین‌ ها بگذارد. فقط حواستان را جمع کنید هر قانونی که وضع می‌ کنید، باید روی قانون خود بمانید.
  • آنها را تشویق کنید: کودکان خود را به‌ خاطر اینکه از اسباب بازی‌ هایشان مراقبت می‌ کنند تشویق کنید. مثلاً به او بگویید تو وقتی نخ سگ سخنگو را به‌ آرامی می‌کشی در واقع از او مراقبت می‌ کنی. این کار باعث می‌ شود این اسباب‌ بازی‌ ها برای مدت طولانی دوام بیاورند و از خراب کردن اسباب بازی در کودکان پیشگیری شود.
  • از قانون مادربزرگ استفاده کنید: برای جلوگیری از پرت کردن اسباب بازی توسط کودک، از این قانون استفاده کنید. مثلاً وقتی فرزندتان اسباب بازی را پرت کرد بگویید تا زمانی که وسایل پرت شده را جمع نکند و مراقب اسباب‌ بازی‌ هایش نباشد، نمی‌ تواند به بازی برگردد. چنین رفتارهایی مانع از پرت کردن، شکستن و خراب کردن اسباب بازی توسط کودک می شوند.

چگونه خراب کردن اسباب بازی توسط کودک را کنترل کنیم؟

وقتی که به دلایل شکستن اسباب بازی توسط کودکان خود پی بردید، باید برای کنترل رفتار آنها راهکارهایی داشته باشید که در زیر به این راهکارها اشاره می‌ کنیم. با راهکارهایی که در ادامه ذکر می کنیم، می توانید خراب کردن اسباب بازی توسط کودک خود را کنترل کنید.

علت احتمالی رفتار کودکتان را پیدا کنید

همان‌ طور که قبلاً گفتیم، بچه‌ ها چیزها را عمداً تخریب نمی‌ کنند. در عوض، آنها این کار را انجام می‌ دهند؛ چون دلیلی برای این کار دارند. پس با تلاش برای درک اینکه چرا آنها ممکن است این کار را انجام دهند، می‌ توانید به آنها کمک کنید تا راه‌ های بهتری برای انتقال احساسات خود پیدا کنند.

وقت خود را با فرزند خود بگذرانید

گذراندن وقت بیشتر با فرزندان خود یک راه عالی برای شماست تا بدانید در دنیای کودکتان چه می‌ گذرد. در واقع، روانشناسان توصیه می‌ کنند که والدین حداقل ۲۰ دقیقه در روز را باید برای هر کدام از فرزندانشان اختصاص دهند. با گذراندن وقت با آنها می‌ توانید در مورد چیزهایی که آنها علاقه دارند صحبت کنید و مشکلات آنها را با هم حل کنید. این کار به شکل موثری از خراب کردن اسباب بازی توسط کودک جلوگیری خواهد کرد و ارتباط نزدیک با فرزند به پیدا کردن دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند خواهد انجامید.

بازی کردن می تواند باعث کاهش استرس کودکان گردد

خراب کردن اسباب بازی در کودکانی که با والدین خود رابطه بهتری دارند، بسیار کمتر است.

به کودک خود کمک کنید هیجان‌های خود را کنترل کند

هنگامی که کودکان غرق در احساسات می‌ شوند، کنترل هیجان برای آنها دشوار است؛ بنابراین، بهترین کاری که می‌ توانید انجام دهید این است که به فرزندتان کمک کنید تا با انجام بازی‌ هایی که کنترل هیجان را آموزش می‌ دهند، یاد بگیرد که چگونه با هیجان‌ های خود کنار بیاید.

به فرزندان خود کمک کنید تا احساسات خود را با شیوه‌ ای بهتر ابراز کند

به‌عنوان والدین، یکی از وظایف شما این است که ابزارهای موردنیاز را در اختیار آنها بگذاریم تا با احساسات خود ارتباط برقرار کنند و از ابراز آن احساسات احساس امنیت کنند در واقع با درک انگیزه‌ های پشت رفتار مخرب آنها، می‌ توانید به فرزندتان کمک کنید تا راه‌ های بهتری برای مقابله با احساسات خود پیدا کند.

نتیجه گیری

مقاله فوق به بررسی خراب کردن اسباب بازی در کودکان اختصاص داشت. مخاطب آن والدینی هستند که به دنبال پیدا کردن دلیل اینکه کودک اسباب بازی خود را خراب میکند، هستند. پس ما علل روانشناسی خراب کردن اسباب بازی یا پرت کردن و شکستن اسباب بازی توسط کودکان را ذکر کردیم. در پایان نیز راه های مقابله با خراب کردن اسباب بازی توسط کودک را آموزش دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا خرید اسباب بازی برای کاهش خشم و استرس کودک، با کارشناسان فروشگاه اینترنتی اسباب بازی کودک پلاس در تماس باشید.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)